Άγραφα ΕυρυτανίαςΟρειβασία & Αναρρίχηση

Σε απόσταση 20 λεπτών από το ξενοδοχείο Λιθόραμα βρίσκονται τα μοναδικά αναρριχητικά πεδία “Φαράγγι Μπουζουνίκου” και “Εύρυτος”, κορυφαίοι προορισμοί αναρρίχησης και πεζοπορίας για όλη την οικογένεια.

Φαράγγι Μπουζουνίκου

Το μικρό αυτό φαράγγι μήκους 650 περίπου μέτρων έχει διαμορφώθει για να αποτελέσει ένα φυσικό αναρριχητικό παρκάκι.

Βρίσκεται παραπλεύρως της γέφυρας του Γρανιτσιώτη ποταμού και και η πρόσβασή του είναι είτε από την βορινή του πύλη, όπου βρίσκεται και το parking, είτε από τον Πλάτανο στο τέλος του περιφερειακού πλακόστρωτου.

Είναι εύκολο να το διασχίσει κάποιος και να συνδυάσει την πεζοπορία του με την αναρρίχηση, καθώς περιλαμβάνει περίπου 104 αναρριχητικές διαδρομές.

Η αναρρίχηση εδώ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μικρούς και μεγάλους ανεξαρτήτου εμπειρίας και σωματικής διάπλασης. Διακρίνουμε επίσης πολλών ειδών διαδρομές, όπως για άτομα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την αναρρίχηση, για ερασιτέχνες αλλά και για επαγγελματίες αναρριχητές.

Στο φαράγγι αυτό έχουν οργανωθεί 6 διαφορετικοί τομείς αναρρίχησης. Λόγω του διαφορετικού προσανατολισμού τους το μέρος προσφέρεται για σκαρφάλωμα όλη την ημέρα ακόμη και με ζέστη.

Το φαράγγι Μπουζουνίκου κοσμεί τον Δήμο Αγράφων και αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της αναρρίχησης. Το φυσικό και καθαρό περιβάλλον του σου δημιουργεί ξεχωριστές εικόνες που σε προκαλούν να το επισκεφτείς.

Πεδίο Εύρυτος

Το αναρριχητικό πεδίο Εύρυτος πρόκειται για μια εντυπωσιακή ορθοπλαγιά πάνω από τον Γρανιτσιώτη, παραπόταμο του Αχελώου, με χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και αρνητική κλίση στο ενδιαφέρον κεντρικό κομμάτι της. Έχουν εξοπλιστεί εδώ πάνω από 40 διαδρομές, δυσκολίας από 4a-7b, με ύψος που κυμαίνεται από 10 έως 80 μέτρα.

Η βάση του πεδίου έχει διαμορφωθεί με πεζούλες για να προσφέρει άνεση και έχει εξοπλιστεί η προσέγγιση της κοίτης του ποταμού, για το καλοκαιρινό μπανάκι μετά το σκαρφάλωμα. Η πρόσβαση είναι και αυτή άνετη από καλοχαραγμένο μονοπάτι (5 λεπτά) μετά από χωματόδρομο για περίπου 350 μέτρα.

Μέχρι τώρα έχουν οργανωθεί εδώ 4 τομείς αναρρίχησης διαφορετικού χαρακτήρα και αισθητικής: Αρχή, Καρχαρίας, Κοκκινόβραχος και Μultipitch.